Area Sales Manager - Zuid Holland

Netherlands
11 December 2019
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Dit zijn wij

Rockpanel maakt deel uit van de ROCKWOOL Group en biedt duurzame, brandveilige gevelbekleding op basis van steenwol, een uniek product dat vrijheid biedt bij het ontwerpen van gevels en toepassingen rond het dak.
 

Dit is de rol

We zijn op zoek naar een ervaren Area Sales Manager die verantwoordelijk is voor de realisatie van het jaarlijkse verkoopbudget en de groei op lange termijn. Dit wordt bereikt door professionele relaties met gevelbouwers, aannemers en architecten in de regio Rotterdam, Den Haag (Zuid Holland) en de provincie Zeeland.

In deze rol ga je jouw regio op een ondernemende manier benaderen en je tijd verdelen over de gedefinieerde belanghebbenden om zo op een efficiënte manier Rockpanel zoveel mogelijk voor te schrijven en het project veilig te stellen door het verkoopproces op een gestructureerde en gedisciplineerde manier te volgen.

Je activiteiten zijn onderverdeeld in de volgende kerntaken:

Sales

 • Verantwoordelijk voor het realiseren van de omzetgroeidoelstellingen van het team en de individuele verkoopafdeling, binnen de overeengekomen strategie.
 • Opzetten en realiseren van de jaarlijkse planning van de gedefinieerde doelen en het creëren van nieuwe ideeën om doelen te waarborgen.
 • Bijdragen aan de verkoopontwikkeling van het bedrijf door activiteiten die in lijn zijn met de doelstellingen van het bedrijf zoals vastgesteld door het Management Team en de Business Director.

Customer Relationship

 • Ontwikkelen, behouden en het verlengen van betekenisvolle commerciële relaties met klanten, gevelbouwers, aannemers, architecten, woningbouwverenigingen, partner bedrijven en distribuanten van de regio.

Marktanalyse

 • Evalueren van de markt en ondersteuning en updaten van de Business Manager en Business Director om de ontwikkelingen in de markt te voorspellen. Communiceren van activiteiten op reguliere basis met de sales regio d.m.v. rapportages.
 • Ervoor zorgen dat de organisatie geïnformeerd blijft over innovaties en het signaleren van de markttrends.

Project Data & Beleid

 • Dagelijks in stand houden van de CRM database, zodat alle contacten worden geborgd en de project data opgeslagen wordt.
 • Voorleggen van reguliere uitgaven en andere rapporten in lijn met de benodigdheden bepaald door het Management Team en de Business Director.
 • Het naleven van beleid op het gebied van business ethiek, commerciële integriteit, the ROCKWOOL way en andere relevante criteria.

Dit neem je mee

 • Een Hbo-diploma, waar een achtergrond in de bouwindustrie een sterke voorkeur heeft.
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • De juiste kennis van Rockpanels missie, organisatie, strategie, producten en USP’s.
 • Commerciële affiniteit en de vaardigheid om het vertrouwen van klanten te winnen en communiceren op alle levels
 • Goede analytische skills
 • Excellente presentatie skills
 • Kennis van de bouwindustrie

Dit bieden wij

Een uitdagende functie bij een zeer professioneel en ambitieus bedrijf met hoogwaardige, innovatieve producten. Er is veel ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn trots op de prettige cultuur waar teamwork en een ‘down to earth’ houding centraal staan.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Solliciteer dan meteen via onze website! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thomas Fabrie (Recruiter) via +31 (0)6 52 63 20 18 of thomas.fabrie@rockwool.com

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more