Product Quality & Certification Engineer

Netherlands
11 November 2019
Apply

Our purpose is simple and compelling: To release the natural power of stone to enrich modern living.

ROCKWOOL products save energy and water and reduce CO2 emissions, protect buildings from the spread of fire; reduce waste; improve acoustic comfort, building performance and aesthetics; and enhance Precision Growing, thereby improving the efficiency of fresh food production.

While the stone we use may be millions of years old, what we do with it is cutting-edge. Every day, ROCKWOOL colleagues are developing and applying new technologies to release yet more potential of stone wool to enrich modern life.

Would you also be proud to enrich society like we do? Apply now to join us as we improve modern living conditions for millions of people worldwide.

Beschik jij over een afgeronde hbo/wo-opleiding in de richting van Materiaalkunde of Civiele techniek (Bouw) en kijk jij uit naar een uitdagende positie? ROCKWOOL biedt jou een positie met veel diversiteit waarbij jij verantwoordelijk bent voor een brede portefeuille van wel 1200 producten! Start bij ROCKWOOL: wereldmarkleider in steenwoloplossingen!

Al meer dan 80 jaar zijn wij wereldmarktleider in het maken en verkopen wij steenwol oplossingen. Onze producten zijn divers en dragen allemaal bij aan het vormgeven van een circulaire economie, het verbeteren van hulpbronnenefficiëntie en het bevorderen van de veiligheid, gezondheid en welzijn van klanten die onze producten gebruiken. Uiteraard doen we dit niet alleen! We doen dit samen met 11. 000 ROCKWOOL-collega’s wereldwijd, waarvan er 1.200 op onze locatie in Roermond werkzaam zijn. Voor de afdeling Quality Assurance binnen ROCKWOOL Roermond zijn wij op zoek naar een gedreven Product Quality & Certification Engineer.

Taken en verantwoordelijkheden:

In deze uitdagende functie fungeer jij als spin in het web en ben je verantwoordelijk voor een groot deel van het kwaliteitsborgingsysteem in onze fabriek en productcertificeringen. Binnen Rockwool ben je verantwoordelijk voor een brede portefeuille van maar liefst 2500 producten, deze vallen binnen het aandachtsgebied waar jij samen met jouw collega voor verantwoordelijk bent. Samen met jouw team zorg je voor een effectieve en efficiënte borging van de productkwaliteit, waarbij je de totale supply chain overziet. Je rapporteert aan de Manager Kwaliteit.

  • Je valideert product en certificaat eisen en je bent verantwoordelijk voor de borging en vertaling in een productie instructie tegen optimale kwaliteitskosten.
  • Je bent verantwoordelijk voor het gehele certificatie traject van nieuwe of gewijzigde producten, waarbij je zorgt voor afstemming met certificerende instanties, budgetten beheert en audits regelt. Ook blijf je op de hoogte van ontwikkelingen m.b.t. certificatie en wet- en regelgeving.
  • Je zorgt ervoor dat kwaliteitsborgingsystemen optimaal en doeltreffend zijn en stelt o.a. meetplannen op voor laboratoria en productie. Je stuurt functioneel laboratoriummedewerkers aan m.b.t. de opvolging van deze meetplannen.
  • Je analyseert de productie en laboratorium data periodiek met behulp van geautomatiseerde systemen, waarbij je verbeteracties initieert en volgt.
  • Je genereert verbetervoorstellen voor producten van interne klanten.
  • Je legt intern en extern contacten, waarmee je een netwerk opbouwt en onderhoudt. Denk hierbij aan: Certificerende instellingen, Laboratoria, norm-instellingen etc.

Jouw profiel

Jij bent een engineer met goede mondelinge/schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. (Frans pré). Jij weet verbetervoorstellen met overtuiging te brengen, creëert draagvlak en bent daarnaast een waardevolle gesprekspartner voor alle lagen van de organisatie. Je werkt accuraat, bent kwaliteitsgericht en integer.

  • Afgeronde HBO/WO-opleiding in Materiaalkunde of Civiele techniek (Bouw)
  • Kennis en affiniteit met productcertificatie, statistiek en automatisering.
  • Ervaring met kwaliteitsmanagement, -systemen en -borging (ISO9001 of ISO-TS en LEAN).

Interesse?

Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het omschreven profiel? Klik op de sollicitatieknop en stuur je CV en motivatiebrief zodat wij z.s.m. contact met je kunnen opnemen! Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jacky Timmermans (Recruiter) via +31 (0)6 25 48 61 40 of jacky.timmermans@rockwool.com.

Apply

Areas Of Interest

Countries

Brands

Load more